Od Ježíška knihu!

Vážení milovníci knih,

v tomto školním roce máte možnost objednávat z široké nabídky kvalitních dětských knih nakladatelství Albatros, Fragment a nově také z Grady. Objednávání knih prostřednictvím školního důvěrníka má tu výhodu, že podle výše objednávek dostaneme od nakladatelství určitý počet knih zdarma či za zvýhodněnou cenu. Obohacujeme tak nabídku školní knihovny, hezké knihy si „šetříme“ jako odměny pro děti, které reprezentují školu, svým přístupem k plnění školních povinností či lidskými kvalitami jsou vzorem pro spolužáky, popřípadě rozšíříme materiály, které můžeme my jako učitelé využít ve výuce. U knih nabízených z dětských katalogů je také garantována nižší cena než na běžném trhu.

Protože je nyní mnoho dětí doma a pravděpodobně bude problém s distribucí aktuálních letáků s nabídkou knih, můžete vybírat také na stránkách:

Albatros (pěkná nabídka i lety prověřených titulů, např. nejnovější Poseroutka): 

Fragment (osloví jistě i věkovou kategorii „young adult“, vydávají hodně fantasy literaturu): 

Pohádková školka (speciální nabídka pro malé děti): 

Grada (zajímavé tituly z literatury faktu pro děti – např. o přírodě, „dějepisné“ tituly Veroniky Válkové): 

Zatím stále čekáme na první zásilku z nakladatelství Grada, která se pozdržela kvůli objednávce knihy, která vychází jako žhavá novinka koncem týdne a obohatí výukové materiály pro žáky druhého stupně (možná ji znáte z vysílání ČRO 2 z relace Meteor – Chemie na talíři autora Ondřeje Dvořáka). Tímto se omlouvám hlavně dětem, které již tak dlouho na své knihy čekají – přislíbili nám však drobný dárek 😊.

Pokud si ze zimní nabídky katalogů vyberete, stačí napsat názvy titulů, z kterého nakladatelství jste vybírali a počet kusů a zaslat na mou adresu jana.hruba@zszelechovice.cz. Objednávky ze shora uvedených katalogů budu přijímat do 30. 11., abychom měli jistotu, že knihy do Vánoc dorazí. Pokud si přejete, aby knihy doputovaly tajně prostřednictvím Ježíška, stačí dopsat poznámku a informaci o zásilce knih zašlu mailem (a dohodneme se, jakým způsobem ji předám).

Kvalitních knížek pro děti není nikdy dost – a kdyby vaše domácí knihovnička přetékala přečtenými, milovanými, ale již odloženými knihami, naše školní knihovna je téměř bezedná…

Děkuji za spolupráci a trpělivost a věřím, že i pod vaším stromečkem se najde alespoň jedna knížka.

Mgr. Jana Hrubá, důvěrnice dětských knižních klubů