Na dobrém klimatu třídy záleží!

Žáci a žákyně 8. A Základní školy a Mateřské školy Želechovice nad Dřevnicí absolvovali ve dnech 20. – 22. března 2023 orientační dny v Domě Ignáce Stuchlého ve Fryštáku.

Orientační dny jsou zážitkové, tematické kurzy pro třídy druhých stupňů základních škol a střední školy. Zábavnou a netradiční formou se snaží budovat dobré třídní vztahy a otevírají různá životní témata týkající se vztahů, vlastní budoucnosti a životních hodnot.

Naši osmáci si vybrali téma Moje třída, moje parta. Pod vedením zkušených instruktorů prožili tři dny plné her, zábavy, adrenalinu a neopakovatelných zážitků. Plnili nejrůznější výzvy, učili se lépe spolupracovat, vzájemně si naslouchat, sdíleli společné zkušenosti, nápady, strategie, ale i emoce.

 Domů se všichni vraceli s přesvědčením, že na dobrém klimatu třídy opravdu záleží a je jen a jen na nich, jak kvalitně prožijí zbývající čas společné školní docházky.

 

Z ohlasů žáků:

„Celou dobu jsme spolupracovali a nebyla nuda. Určitě jsme si urovnali vztahy ve třídě a vytvořili nespočet vzpomínek.“ (Anita)

„Nejlepší bylo slaňování a skok ze studny. Nečekal jsem, že budu mít takovou příležitost, a nelituji toho, že jsem to zkusil.“ (Vojta)

„Určitě doporučuji tam jet a zažít dobrodružství se svojí třídou.“ (Andrea)

„Bylo to super!“ (Nikola)

„Líbila se mi organizace a příprava her. Hry byly odpovídající našemu věku. I přesto, že jsme se u hry Mraveniště pohádali, jsme zjistili, že je dobré si vyslechnout i okolí.“ (Gabriela)

„Líbily se mi srandičky. Pobavila jsem se se spolužačkami a více jsem se seznámila.“ (Oleksandra)

„Jídlo bylo dobré. Plus bylo určitě to, že se mohlo dokonce i přidávat!“ (Jakub)

 

Mgr. Blanka Gallová, Mgr. Lenka Oborná