MORAVSKÝ KRAS

Dne 5.5.2022 se žáci 9. tříd se svými třídními učitelkami seznámili s výtvory přírody přístupnými v Moravském krasu. Komentovaná prohlídka podzemí doprovázená tóny vážné hudby, plavba po Punkvě v nitru Krasu a výjezd lanovkou na Macochu naše žáky i učitelky nadchly.

Reakce žáků:

Líbilo se mi, že nám vyšlo krásné počasí, procházka přírodou, plavba na lodičkách, exkurze v jeskyni, že jsem byla s kamarády, že jsme měli dobrého průvodce a ulička smrti v jeskyni. Katka K.

Líbila se mi víc suchá, jak mokrá část, průvodci byli milí. Líbila se mi jízda lanovkou. Zábavná byla cesta v autobuse, ale i zastávka v biologickém centru. Matouš S.

Bylo to dobré. Nejlepší byla plavba na loďce a prohlídka samotných jeskyní. Všichni měli dobrou náladu, takže byla dobrá atmosféra. Čekala jsem, že mi bude zima, ale naopak, bylo mi teplo. Cesta autobusem byla zábavná, většina lidí zpívala. Denisa V.

Když jsme vstoupili do Macochy, bylo to jako nějakou bránou vstoupit do jiného světa. Moc krásné. Lodičky byly skvělé, sice jsme málem přišli o hlavy, ale super! Krápníky byly úžasné, je zvláštní, že příroda něco takového dokáže. Menší túra do Macochy v nádherném prostředí, to chceš. Terezka V.

Naše exkurze do Moravského krasu se mi velice líbila. Sice jsem tam již jednou byl, ale moje jediná vzpomínka na první návštěvu je pád za schodů. Prohlídka Punkevních jeskyní byla zajímavá a informační. Nejvíce mě zaujalo, že jeskyně bývají zaplaveny při povodních. V celém areálu byla krásná příroda. Celý výlet se mi líbil a zas bych na podobný šel. Martin Š.

Včera jsme jeli na Macochu. Nejvíc se mi líbilo, jak jsme jeli na loďkách těmi jeskyněmi. Náš řidič loďky byl dobrý a při cestě nám říkal zajímavé věci o Punkevních jeskyních. Také byla záživná ta cesta smrti nebo tam byl drak, co požírá mozky. Překvapením byla p. uč. Mrázková a to, jak dlouho rostou ty krápníky. Největší zážitek bylo to, jak jsme jeli lanovkou a kluci začali skákat. Trochu jsem se bála, abychom nespadli. Celkově se mi výlet líbil a jsem ráda, že jsme byli všichni spolu. Anička U.

Výlet se mi líbil, zaujalo mě, jak hluboko jsme byli v jeskyni a jaká tam dole byla zima. Nejlepší zážitek byl, jak jsme jeli na loďkách a jak byla místy hluboká voda. Zajímavé byly i krápníky, které byly staré a hezké. Je zajímavé, že kdyby se toho dotkl člověk, tak to zničí. Určitě si tam ještě někdy zajedu. Dan K.

Mgr. Markéta Vlčková, Mgr. Růžena Mrázková, Mgr. Andrea Pritchard

Nebyly nalezeny žádné obrázky