Zpráva o velké radosti

Pokud čekáte, že zde budeme informovat o tom, co kdo v 5.A dostal od Ježíška, budeme Vás muset zklamat. V adventní době jsme totiž více mysleli na děti, které nemají takové štěstí, že vyrůstají v milující rodině, v materiálním dostatku, že se vzdělávají, jsou zdravé a celkově mají takové to pravé bezstarostné dětství.

Jak se nám podařilo pro potřebné ve světě koupit roztomilou kudrnatou ovečku, 8 kanystrů na pitnou vodu, 40 pípajících kuřátek a základní výživu pro jedno podvyživené dítě? Vykasali jsme si rukávy a hurá na to: tvořili jsme (keramické betlémky), prodávali jsme (sami sobě a vlastně i jiným – protože belémky často udělaly radost někomu z příbuzných) a pak už jen moudře investovali…

Škoda, že náš nákup nemůžeme osobně doručit do Afriky, Jižní Ameriky nebo Indie. To za nás udělají humanitární pracovníci ze společnosti Člověk v tísni, z jejichž nabídky skutečných dárků jsme podle vydělaných peněz vybírali. Přesvědčili jsme se, že skutečným dárkem není nejdražší telefon nebo nejmodernější oblečení, ale uvědomění si toho, co máme, a snaha podělit se s těmi, kteří takové štěstí nemají. A to teplo, které hřeje naše srdce! Přejeme Vám, abyste i vy mohli v tomto roce podobný pocit zažít.

Žáci s otevřeným srdcem a jejich paní učitelka z 5.A