3, 2, 1, lyžujeme!

Poslední lednový týden se pro čtvrťáky a páťáky nesl ve znamení lyžařských a sněhových radovánek. Sněhové podmínky byly ideální. Sjezdovka v lyžařském středisku Újezd u Valašských Klobouk byla každý den perfektně připravena v celé své šířce pro zdokonalování a pilování našich lyžařských dovedností.

Čtvrté družstvo začínalo v pondělí mimo sjezdovku, kde pilně trénovalo a lyžaři začínali úplnými základy. Mnoho z nich nikdy nestálo na lyžích. Bylo vidět, že mají chuť se naučit lyžovat a každý den dělali neuvěřitelné pokroky. Od středy už všichni sami jezdili na pomě.

Dopolední lyžovačka byla rozdělena na dvě části. Příjemným zpestřením přestávek byl pro děti místní bufet plný dobrot.

V pátek byly všechny čtyři družstva připraveny na závody ve slalomu a na startovní čáru nastoupily Rychlé rolby, Citróni, Sněhuláci na lyžích a Oranžoví. Tři nejrychlejší borci z každého družstva se dostali na vítěznou bednu. Velká pochvala směřuje ke všem lyžařům, protože i přes silný vítr závody úspěšně zajeli všichni.

Velkým poháněcím motorem pro instruktory bylo obrovské nadšení všech dětí. Lyžaři do zimního sportování šli s obrovskou vervou a úsměvem na tváři. Týmový duch nechyběl v žádném družstvě, děti si pomáhaly a vzájemně se povzbuzovaly, což jim dodávalo sílu.

A jak lyžování viděly děti?

Eliška: Těšila jsem se na každý den.

Amy: Bylo to super a moc jsem si to užila.

Adélka: Líbilo se mi, že jsem se naučila lyžovat a že jsem sjela sjezdovku a sama zvládla lanovku.

Nelča: Moc se mi líbilo, že nás paní učitelka Dobešová naučila nové věci. Za to jí moc děkuji.

Tobiáš: Nejvíc se mi líbil slalom.

Helenka: Nejvíc se mi líbilo, jak jsme dělali cviky jako letadlo, auto atd. A ještě se mi líbilo, jak jsme vždycky letěli k bufetu 😊.

Vojta: Moc se mi tam líbilo.

 

Těšíme se na další společné lyžování!

Za lyžařské instruktory

Mgr. Michaela Bednaříková, Martina Vojtěšková