Expedice do Banátu. Volná místa!

Studentská poznávací cesta a horská turistika v rumunském Banátu

V termínu 14. – 23. 6. 2019 organizujeme se společností Dovolená v Banátu a s podporou neziskové organizace Člověk v tísni, o.p. pro žáky školní výjezd do nádherné přírody rumunských Karpat a dunajské soutěsky. Nejedná se o klasický pobytový zájezd, ale o turistickou expedici, v rámci které budeme mít také možnost poznat komunitu zde žijících banátských Čechů.

Veškeré výlety probíhají „na lehko“, jen s příručním batůžkem. Spát se bude v kempech a na loukách. V každém tábořišti je k dispozici zdroj pitné vody. Strava je zajišťována ve formě vydatné polopenze tamějšími krajany nebo v případě tábořišť průvodci. Během pobytu budou skupinu doprovázet zkušení průvodci, kteří jsou vyškolení kurzem první pomoci.  Ve vesnici funguje i zdravotní sestra a malá lékárna. V terénu bude skupinu doprovázet místní průvodce.

Níže naleznete podrobný program a další detailní informace.

Věříme, že tato putování mají pro rozvoj osobností žáků velký přínos a zároveň chceme šetrnou turistikou podpořit naše krajany v dalekém Rumunsku. Druhá polovina června nabízí časový prostor takovou expedici zorganizovat a prožít.

Ještě se můžete přihlásit!

Kapacita zájezdu zatím ještě není naplněna, s přihláškou ale neváhejte. Na výjezd je možno přihlásit i sourozence nebo rodiče žáka. Poplatek je stejný, vyplníte i stejnou návratku, jen doplníte ke jménu účastníka – rodič, sourozenec.

Cena zájezdu: 7 300 Kč (polopenze, doprava, cestovní pojištění, pedagogický dohled, služby cestovní kanceláře)

Pokud se rozhodnete sebe nebo své dítě na výjezd přihlásit, vyplňte, prosím, návratku a odevzdejte třídnímu učiteli, případně do kanceláře školy. Pro další dotazy nás kontaktujte emailem na reditelka@zszelechovice.cz nebo telefonicky na 778 711 911.

Video z expedice

Podívejte se na ukázkové video ze školních expedic.