Ohlédnutí za florbalem…

Naše škola pořádala dvě po sobě jdoucí soboty turnaje ve florbalu a hostila celkem 13 florbalových týmů.

Jubilejní 10. ročník se konal v sobotu 6. 4. pod názvem – „O pohár starosty obce“. Tohoto turnaje se bohužel domácí tým neúčastnil. Absence hráčů z důvodu stejného termínu konání fotbalového zápasu byla natolik vysoká, že družstvo chlapců nemohlo nastoupit. I tak měl turnaj velmi kvalitní obsazení a proběhl v přátelské atmosféře. Vítězný putovní pohár předával starosta obce pan Michal Špendlík florbalistům z DDM Luhačovice.

Následující turnaj dne 13. 4. už byl radostnější a proběhl s účastí domácího družstva. Konkurence 8 týmů a celkově 24 odehraných zápasů byla velmi vyrovnaná. Přesto naši borci dokázali projít skupinu bez ztráty bodu a fantastické skóre 12:1 jim zajistilo postup do dalších vyřazovacích bojů. Úspěchu a radosti se dočkali i v dalším zápase proti Halenkovicím, které porazili pěknou kombinační hrou 4:2. Už jen jeden zápas je dělil od vytouženého zlatého poháru. Kluci byli natěšení a touha něčeho dosáhnout byla obrovská. Bohužel se tak nestalo a smolný gól v naší síti rozhodl o vítězství našeho soupeře. Šťastnějším týmem se stali florbalisté ze Zlína. Krásné druhé místo si zaslouží velkou pochvalu. Celá řada pohledných akcí, gólů, férový přístup ke všem zápasům ctí naše žáky. Přes tuto skutečnost přebíral celý tým stříbrné medaile se vztyčenou hlavou a hrdostí v srdci.

Gratulujeme kluci a děkujeme vám.

Družstvo trenérsky vedl Jaromír Macík.

Nejlepším hráčem našeho mužstva byl vybrán Jakub Malaník.

Sestava: Jakub Malaník, Jan Zábojník, Štěpán Churý, Vojta Babík, Petr Šůstek, Přemysl Churý, David Chmela a gólman Dan Kišš

I nejmladší sportovci mají za sebou svůj velký florbalový turnaj.

ZŠ a MŠ Želechovice pořádá každoročně v našem okrese turnaj pro nejmenší děti. Dne 3. 4. v konkurenci sedmi škol bojovala hned dvě naše družstva o zlatý pohár. Gratulujeme hráčům ročníkově starším, kteří se tímto pohárem na konci turnaje pyšnili. Naši nejmladší hráči měli ale stejnou radost, všichni se nakonec radovali bez rozdílu věku a bylo jedno, kdo v kterém týmu hrál. Kluci vytvořili parádní partu a táhli za jeden provaz.

Gratulujeme.

Vedení družstev: Michal Cholek a Michaela Bařinová

Děkujeme obci Želechovice nad Dřevnicí za poskytnutí finančního příspěvku a podporu těchto sportovních aktivit. Firmě FORCE KCK Zlín za sponzorské dary pro hráče.

Za Školní sportovní klub Michaela Bařinová