Halloween party ve škole

Balónky, světla a strašidelná atmosféra. To vše jsme zažili 9. listopadu u nás ve škole. V 17 hodin už deváťáci nedočkavě vyčkávali na své hrozivě a strašidelně namaskované spolužáky. Bezvadnou hudbu zajistil skvělý DJ Verni (Lukáš Verner), tajemným a zábavným večerem provázely Kačka Divoká a Danča Hlobilová, kterým tu a tam vypomohla Soňa Krčková.

Hlavním bodem večera byla hororová stezka odvahy, na jejíž přípravě a realizaci se podílela většina deváťáků. Žáci chodili po skupinkách nejprve do prostoru šaten, kde je vystrašily příšery s řetězy. vrcholným úsekem stezky byla část, ve které byli všichni překvapeni a vyděšeni scénou vraždy v přímém přenosu (krvavá mrtvola Kája Malaníková ve vaně, nad ní šmrncovní a děsivý pan školník Karel Dolina s rozjetou motorovou pilou…), stezka pokračovala prostorem, kde levitovaly věci, dále žáky pronásledovaly dvě sestry a setkali se ještě s mužem v kápi. Věřte, že podepsat se na konci stezky na podpisový arch bylo u mnohých téměř nemožné…

Během stezky se ti, kteří nebyli na trase, mohli zapojit do různých soutěží, například  o nejlepší masku (vyhrála „sličná slečna“ Vašek Tarabus, úspěch měla také Sára Světlíková) či nejlepšího tanečníka (oceněni byli Pepa Hurta, Honza Tarabus a Petr Jurčák).

Zpestření zajistilo humorné a sexy vystoupení části učitelského sboru zpívajícího pod krycím názvem Black Cats (from Želehcovice). Radost nám udělala také návštěva paní učitelky Hromadové a Konvičné (dokonce s malým Vojtíškem, který se ale vůbec nebál!).

Souběžně s touto party probíhal ještě Pochod broučků, který letos nově končil na školní zahradě, která byla „strašidelně vyzdobena“ výtvarnými objekty a obrázky žáků prvního stupně. I když byla zahrada osvětlena pouze svíčkami, bylo co vidět, většině účastníků se inovace tradiční akce líbila. Novinkou byl i krátký ohňostroj, který zajistila obec Želechovice nad Dřevnicí. Instalaci děl a zajištění osvícení měli na starost paní učitelka Němcová a skauti.

Podle ohlasů soudíme, že akce měla slušnou odezvu u žáků i dozorujících učitelek. Zúčastnilo se jí podle odhadů asi 70 žáků. Co je třeba ocenit – hlavně to, že o většinu věcí (hudba, dekorace, program, stezka, úklid) se skutečně postarali sami deváťáci – v zásadě dokázali spolupracovat a domluvit se (no, vždycky se objeví nějaký ten mráček – ale výsledek stál za to!!!).

Doufáme, že příští akci (která se chystá na oslavu svátku sv. Patrika) si nenecháte ujít!

Zažili a sepsali žáci 9. ročníku

A reakce účastníků…

V pátek 9.11.2018 byla v naší škole halloweenská diskotéka. Začínalo to v 17.00. Jak jsme přišli, tak začali hráz písničky a my jsme tančili. Bylo to super a aj super písničky. Soutěžilo se o nejlepší kostým a potom o nejlepší tanec. V 18.00. začala stezka odvahy. Chodili jsme po dvojicích a ti odvážnější po jednom. Stezka byla celkem dost stašidelná  a dobrodružná. Aspoň nějaký zážitek. Potom, jak se přišlo ze stezky, tak se vyhlásili nejlepší kostýmy. Na prvním místě byl Vašek Tarabus a na druhém Sára Světlíková. Ještě se vyhlásilo, kdo nejlepší tančil a na prvním místě byl Petr Jurčák a na druhém Pepa Hurta a Honza Tarabus. Pak už se jenom tančilo, a to bylo mega super. A ještě tam byla dvě překvapení, a to že přijela úžasná paní učitelka Hromadová a úžasná paní učitelka Konvičná se svým roztomilým synem Vojtíškem. Byli jsme moc rádi, že jsme mohli tyto úžasné paní učitelky vidět a moc nám chybí. A ještě měly překvapení paní učitelky, a to paní učitelka Mrázková, Kábrtová a Kovářová. Bylo to hezké. Myslím, že tuto halloweenskou párty si všichni užili. Bylo to super a doufám, že se taková akce bude ještě opakovat. 

 Elena Hlobilová, 7. B

 

Bylo to super. Stezka odvahy se vám povedla, ale mohla být více strašidelná. Zpívaly jste pěkně. Diskotéka byla zábavná. Líbilo se mi, že přijely i paní učitelky. Celá halloweenská diskotéka se povedla, byla zábavná.

Erika Steinerová, 7.B

 

V pátek  v 17.00 začínala haůlloweenská párty. Na párty byl DJ Verni (Lukáš Verner). Bylo také velké překvapení vystoupení Blackcats. Další překvapení bylo, že deváťáci pozvali paní učitelky Hromadovou a Konvičnou. Dále byla hodně strašidelná stezka odvahy. Celá koupelna ve sklepě byla pomalovaná červeně. Po stezce odvahy jsme šli tancovat, byly super písničky. Halloween byl super a byla bych ráda, kdyby byl i příští rok.

Klára Šáchová, 7.B 12.11.2018

 

Halloweenská párty byla skvělá. Začala stezkou odvahy. Na stezce  se šlo přes šatny do sklepa, kde pan školník řezal motorovou pilou nějakou holku, ze které stříkala krev.  Všichni nás házeli do vany, ale my jsme tam nechtěli. Poté jsme šli chodbami, kde byla další strašidla. Ta nás poslala dál, kde na nás číhali ostatní. Nakonec jsme museli dát prst do červeného inkoustu a obtisknout na papír.

Sára Světlíková, 7.B