Pochod broučků

Pochod broučků, který každoročně pořádá obec Želechovice společně se skauty, se letos konal 9. listopadu a jeho trasa byla trochu obměněna. Cílem totiž byla prohlídka strašidelně vyzdobené školní zahrady, která se stala dočasným útočištěm různých strašidel, duchů a jiných podivuhodných bytostí, které se zrodily zásluhou šikovných rukou našich tvořivých prvostupňových žáků – a byla by opravdu škoda jejich kreativitu neukázat!

Pochod začínal na prostranství u Coopu, tady se shromáždili všichni „broučci“ se svým doprovodem. Děti si tu rozsvítily své barevné lampióny a mohly se vydat hledat světýlka podél cesty, kterou předem nachystali želechovičtí skauti. Světýlka je navedla do školní zahrady. Děti ji znají za dne, kdy si na ní hrají nebo sklízí její plody. Tentokrát byla tma, na stromech viseli duchové, na plotech se na kolemjdoucí dívala různá strašidla. V mihotavém světle svíček nehnutě stála podivuhodná stvoření. Celá zahrada působila velmi tajuplně. Ačkoliv byl teplý podvečer, někomu jistě běhal mráz po zádech. Nečekaným překvapením bylo uspořádání krátkého ohňostroje, který v houstnoucí tmě krásně vynikl a dodal nainstalovaným výtvarným dílům patřičný „pekelný vzhled“. K dobré náladě určitě přispěl čaj a svařené víno, příjemná obsluha.

Věříme, že se děti i rodiče příjemně prošli, popovídali si. Pro nás to byla nová zkušenost a jsme rádi, že jsme mohli společně se skauty a hlavně obcí připravit hezký zážitek.

Mgr. Ludmila Němcová