„Šťastné“ vaření

Myslíte, že svíčková se vaří pořád stejně? Že všem chutná pořád to stejné jídlo? Že se kuchařky nemusí učit? Pokud jste si třikrát odpověděli ano, máte nula bodů. I vaření podléhá trendům, které mají na svědomí různé výživové směry, nově používané suroviny, aktuální zjištění odborníků a v neposlední řadě stále chlupatější a vybíravější (lidově řečeno rozežranější) jazýčky strávníků.

V minulých letech jsme v naší kuchyni přivítali pana kuchaře z Podravky, v úterý 6. 11. vznikalo jídlo pod bdělým a zkušeným okem pana kuchaře Šťastného, kterého k nám vysílá firma Munu Gold. Mimochodem – pan kuchař vede také kurzy vaření pro veřejnost, takže se určitě vyzná…

Pokud jste si nenechali ujít úterní oběd, ochutnali jste následující:
Polévka indická z červené čočky s kari
Menu 1: Vepřové výpečky, červené zelí s jablky, žemlové bramborové knedlíky
Menu 2: Gratinované (zapékané) bramborové špecle s listovým špenátem
Jako dezert čokoládové muffiny.

Pokud chodíte na svačinky, pošmákli jste si na pohankových lívancích s povidlovou šlehačkou. 

Nabídka jak v prvotřídní restauraci, co vy na to? Vše poctivě a s láskou uvařeno (lívance byly ze skutečné uvařené pohanky, v muffinkách byly skutečné kousky čokolády!).

Odezvy byly i tentokrát kladné. Pan kuchař osobně navštívil děti v mateřské škole, kde jeho kuchařská čepice způsobila malé pozdvižení. Doufáme, že stejně příjemně jste byli překvapeni chutí oběda i vy a měli jste díky tomu svůj „Š/šťastný den“.

Ivana Minaříková