Divadlo mladého diváka

Již tradičně naše škola pořádá, pro nejmenší žáčky, výlety do divadla za pohádkami.
I letos nás čekají čtyři pohádky a na první pojedeme už 18. 10. 2018
Čeká nás Jů a Hele: Veselá pouť, Divadlo Loudadlo Praha
Skupina loutkoherců, která pravidelně v České televizi připravuje Studio Kamarád, přiveze dva nejznámější kamarády Jů a Hele do Zlína! A s nimi spoustu zábavy na Veselé pouti – kolotoče, hudbu, dokonce i cizokrajná zvířata! Na pouti se s vámi setkají také dvě roztomilá strašidla Kryšpín a Táhlo, ježibaba a neposední hadi. Společně se přeneseme do míst plných kouzel, loutek a legrace. „Hola, hola, pouť vás volá!“
Odjezd: v 13,45 od školy
Představení bude trvat 60 minut (bude čas zajít si divadelního bufetu)
Návrat : v 16,00, ke škole
Na autobus vybíráme: 20 Kč

Dále nás čeká:
Dobrodružství hastrmana Tatrmana
Divadelní společnost Julie Jurištové
Hastrman Tatrman bydlí v rybníčku na kraji lesa. Tam ho mají všichni rádi, nejvíce však víla Malvína. Jemu to ale nestačí. Chtěl by se stát vodnickým králem a bydlet v rybníku Svět. Vydá se tedy na cestu, která se změní v jedno velké dobrodružství.

Hans Christian Andersen
Sněhová královna
Městské divadlo Zlín
Tělo i srdce z ledu. Jen uspat všechnu lásku a zahubit krásné vzpomínky. Malý Káj unesen do ledového zámku, do království věčného sněhu a ledu, zapomíná na svou nejlepší přítelkyni Gerdu a hodnou babičku. Zcela propadá chladnému kouzlu Sněhové královny. „Zlo není vidět. Je všude a nikde. Přijde, až ho pozveš.“ Oddaná Gerda se ale nevzdává. Rozhodne se o Káje bojovat a vydává se na nebezpečnou cestu. Nemá nic. Jen své srdce, jež musí podrobit tak těžkým zkouškám. Protože miluje a věří, že v srdci se skrývá ta největší moc. Věří, že proti lásce jsme všichni slabí.

Jan Werich
Královna Koloběžka I.
Moravské divadlo Olomouc
Dnes již klasická pohádka fantastického autora a vypravěče Jana Wericha, kterou napsal na motivy příběhu Chytrá horákyně od Boženy Němcové. Většina z nás si jistě pamatuje její půvabné filmové zpracování z roku 1984 s Dagmar Patrasovou a Janem Čenským v hlavních rolích. Příběh rybářovy chytré dcery Zdeničky, která se po mnoha peripetiích stane královnou, je krásnou možností, jak poodhalit svět divadla i našim nejmenším divákům. Nebudou chybět chytlavé písničky, spousta zábavy a samozřejmě koloběžky.

 

O dalších termínech představení Vás budeme včas informovat.