Recitační soutěž 1.stupeň

Naše knihovna ve škole opět ožila básněmi a zaplnila se mladými i těmi nejmenšími recitátory. Školní kolo recitační soutěže se uskutečnilo ve středu 1. 2. 2023. Zazněly texty známé i neznámé, veselé, rozverné, vtipné i vážnější. Porota měla tedy nelehké rozhodování.

Sešlo se hodně recitátorů z prvního stupně, a dokonce se zúčastnily i děti z přípravné třídy. V kategorii přípravné třídy a první třídy zvítězila Natálka Pospíšilová z přípravné třídy s básní Vrána, druhé místo získala Markétka Mařáková z I.A a na třetím místě se umístila Natálka Krajíčková z třídy I. B.

V další kategorii druhých a třetích tříd zvítězila Johanka Špendlíková s básní Král a Lenoši, druhé místo získala Ella Juřenová s básní Čert a Káča – obě z II. A třídy, na třetím místě se umístila Klárka Doležalová z II.B třídy.

V kategorii čtvrtých a pátých tříd zvítězil Vojta Smýkal ze třídy IV.B s básní Nerozbitný, druhé místo získal Josef Šenkeřík z V.B a na třetím místě se umístil Filip Ušela ze IV.A.

Všichni tito zdatní recitátoři si zasloužili hezké ceny a sladkou odměnu. Vítězové a soutěžící, kteří se umístili na prvním a druhém místě, nás pojedou reprezentovat do okrskového kola v Luhačovicích dne 8. 3. 2023. Gratulujeme a držíme palce!

Mgr. Radka Stodůlková