LYŽAŘSKÝ VÝCVIKOVÝ KURZ – KAROLINKA, BESKYDY
23. 1. – 27. 1. 2023

Ve dnech 23. – 27. 1. 2023 se uskutečnil lyžařský výcvikový kurz, kterého se zúčastnili žáci našich 6. a 7. ročníků.

Výcvik probíhal nedaleko ubytování ve Ski areálu Kyčerka ve Velkých Karlovicích. Podmínky pro lyžování byly skvělé. Na kurz odcestovalo celkem 22 žáků, jež byli ubytováni ve velmi příjemném hotelu Koník. V hotelu, kde jsme měli to štěstí být sami, jsou k dispozici nově rekonstruované pokoje, útulná jídelna a společenská místnost, v níž jsme trávili společné večery plné soutěží a her.

Lyžaři byli rozděleni do tří družstev – začátečníci, pokročilí a zkušení. Družstva se zkušenými instruktory využívala dva lyžařské svahy, k dispozici byl i cvičný jezdící pás a malý svah pro úplné začátečníky. Začátek byl, jak to obvykle bývá, rozjezdový. Děti ale velmi rychle nasadily tempo, a dokonce i u úplných začátečníků byl po prvním dnu vidět velký pokrok. V půli týdne, tedy ve středu, jsme dopoledne vyrazili na sjezdovky a odpoledne jsme využili možnosti aquaparku Vodní svět ve Velkých Karlovicích, což velmi prospělo regeneraci a odpočinku. Ve čtvrtek dopoledne jsme si zopakovali všechny dovednosti a znalosti a odpoledne se uskutečnily závěrečné závody. V pátek dopoledne proběhlo poslední lyžování. Krásné počasí a upravená sjezdovka hnala naše děti každý den dál, proto předvedly své maximum a po celý lyžařský výcvik makaly na 100%.

Na závěr jsme si v hotelu vyhodnotili výsledky soutěží a her z večerních programů, závěrečných závodů, udělili jsme medaile, diplomy a sladké odměny. Nesmělo chybět také vyhodnocení celého lyžařského kurzu a po něm už následovalo pouze naložení všech věcí do autobusu a odjezd domů. 

Autor článku: Natálie Valášková

Fotogalerii připravujeme.