Ježíškova vnoučata v naší školní družině

Vánoce pro většinu z dospělých znamenají návrat do krásných dnů dětství. Ke vzpomínkám neodmyslitelně patří naše milované babičky a skvělí dědečkové. Ne každý má ale to štěstí mít prarodiče na Vánoce u sebe a v letošním velmi zvláštním roce je bohužel omezena i možnost své blízké navštívit. Existují i babičky a dědečkové, kterým rodina z nějakého důvodu chybí.

Děti školní družiny se tradičně zapojují do charitativního projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata. Jeho cílem je plnit přání seniorů. V našich možnostech je potěšit je alespoň ručně vyrobeným přáníčkem.

Za poslechu koled a veselého vyprávění vznikala kouzelná přáníčka, do kterých jsme s láskou vepsali vánoční vinšování. Jedno bylo krásnější než druhé.  Letos nám s psaním textů pomohli páťáci a jejich paní učitelka Mičulková. Mohli tak zavzpomínat na doby, kdy ještě chodili do družiny a sami byli v roli Ježíškových vnoučat.

Společně jsme pak vybrali Dům pokojného stáří ve Zlíně , kde naše přáníčka osobně předá paní vychovatelka. Za pomoci sestřiček se dostanou přáníčka přesně k těm, kteří je potřebují. Všechny babičky a dědečky určitě potěší a zahřejí u srdce – stejně tak jako nás, když jsme na ně mysleli a vánoční překvapení pro ně chystali.

Aneta Blažejová – vychovatelka ŠD