Školní účty Office 365 pro žáky

Milí rodiče a žáci 2. – 9. ročníku,

v minulých dnech Vám třídní učitelé zaslali přístupové údaje k novým školním účtům Office 365 (prostřednictvím iskoly nebo emailem). Díky tomuto účtu mohou žáci bezplatně využívat například emailovou poštu Outlook nebo Teams, které lze využívat pro společné videohovory a distanční výuku.

Uvědomujeme si, že jste se pravděpodobně v posledních dnech registrovali a tvořili účty na různých portálech, tak jak Vás požádali vyučující, případně z Vaší vlastní iniciativy, abyste podpořili výuku v domácím režimu. Tímto Vám opět děkujeme za spolupráci a trpělivost a byli bychom rádi, aby se žáci do svých školních účtů přihlásili a využívali je společně s iskolou pro komunikaci s učiteli (pokud nemáte dohodnuto s vyučujícími jiným způsobem).

Výhody školního účtu Office 365

  • Tyto školní účty budou mít děti po celou dobu školní docházky na naší školu. 
  • Název účtu (email/přihlašovací jméno) je tvořen křestním jménem a příjmením žáka, což umožňuje snadnější kontaktování a administraci.
  • Každý žák získá bezpečnou emailovou schránku a kalendář v aplikaci Outlook.
  • Díky školní licenci Office 365 Education získají žáci přístup k online i plnohodnotným verzím Microsoft Office programů (Word, Excel, PowerPoint, Onenote) a mnoha dalším online nástrojům.
  • Každý žák má možnost si tyto programy legálně zdarma nainstalovat na svůj počítač či mobilní zařízení.
  • Snadnější využití nástrojů nejen pro distanční vzdělávání a spolupráci (například Microsoft Teams).
  • Využijte školní emailový účet pro odeslání vypracovaného úkolu v případě obtíží s odesláním úkolu na iškole.
  • Škola může poskytnout technickou podporu při problémech s přihlášením, obnovením hesla apod. (obraťte se na martina.kovarova@zszelechovice.cz)

Jak budeme žákovské účty Office 365 nyní využívat?

  • emailová komunikace se školou (Outlook)
  • přihlašování se do různých aplikací, které učitelé mohou využívat při výuce na dálku, např. Microsoft Teams (platforma pro spolupráci v rámci třídy nebo předmětu, online hovory/výuka) nebo Forms (online testy, kvízy, dotazníky), sdílená tabule Microsoft Whiteboard apod.

UPOZORNĚNÍ:

Žákovské účty Office 365 nenahrazují účty v informačním systému iskola. Nástroje Office 365 nám mají poskytnout moderní a flexibilní řešení nejen při distančním vzdělávání pro všechny žáky naší školy. Iskola nadále slouží stávajícím účelům (elektronická žákovská knížka, komunikace ve vývěsce, modul domácí úkoly atd.)

Věříme, že využívání školních účtů zjednoduší naši komunikaci a zpřístupní žákům i učitelům nové možnosti při výuce na dálku. Děkujeme za Vaši podporu.