Páťáci na koncertě v Kongresovém centru

V pátek ráno 25. 10. jsme jako obvykle šli do školy, kde jsme měli první hodinu sloh. Potom jsme šli čekat na autobus. Ten za chvíli dorazil a zanedlouho jsme už vysedali na konečné zastávce ve Zlíně.

Vydali jsme se k Obchodnímu domu, kde jsme měli krátký rozchod. Poté jsme šli do Kongresového centra na koncert Prague Cello Quartet. Usadili jsme se do sálu a čekali jsme. Někteří si krátili chvíli počítáním svítících fialových motýlků na stropě a já jich napočítala 97. Potom začal nádherný koncert, kde opravdu nádherně hráli čtyři pánové na violoncella. První píseň nás všechny ihned vtáhla. Skoro každý z nás totiž zná znělku Mission Impossible, a tak jsme si to užívali o to více. Další písně, které mě zaujaly, byly Belleville ze hry Mafia, Fantom Opery a Piráti z Karibiku. Bylo to super.

Moc se nám líbilo, jak jsme na konci mohli skládat společně svou vlastní písničku. Děti vymýšlely příběh a violoncellisté ho hudebně ztvárňovali. Také mě bavilo, jak předstírali závodničky a na svá violoncella dělali zvuky, přičemž jeden z nich to napínavě komentoval. Na koncert bych šla klidně ještě jednou!

Po skončení koncertu jsme měli ve Zlíně ještě krátký rozchod, který jsme si každý užili po svém.

Všichni jsme si celý den bezvadně užili!

Nikola Ševčíková a Petra Šimerová, 5. B