Adaptační kurz 8.ročníku

Naši osmáci prožili během tří dnů opravdu neopakovatelné chvíle v rekreačním areálu Revika Vizovice. Obklopeni zelenými hvozdy poznávali jeden druhého v různých situacích při hrách sportovních, dramatických i kooperačních. K dobré náladě nemalou měrou přispívalo také slunečné počasí doznívajícího léta. Společně se báli na stezce odvahy, s chutí si zazpívali při hře na kytaru, kdy je doprovázela paní učitelka Gallová, ale i žák Vašek Tarabus. Při celodenním výšlapu do okolních lesů si mnozí sáhli na dno svých sil. V inspirativním prostředí soukromé sklárny pana Jindřicha Obšívače získali představu o tom, jak se pracuje se sklem.

Velmi oblíbenou aktivitou byla dramatizace témat zrcadlících školní život (např: Líbí se mi spolužačka, a nevím, jak jí to mám říct. Do naší třídy přišel nový spolužák, a nemá žádné kamarády…). A v rytmu diskotéky pod hvězdným nebem by děti tancovaly až dodnes! Že jsou naši žáci sportovně zdatní, zúročili mimo jiné i při úkolech, které plnili na lanech. Doufejme, že kromě lan navázali holky a kluci také další uzlíky na provázku přátelství.

Po lanových aktivitách zaměřených i na vzájemnou spolupráci a domluvu mezi členy týmu jsme společně zhodnotili uplynulé dny. Pak jsme se vydali zpět k domovu, byť se mnohým opravdu nechtělo! A kdo děti doprovázel? Paní ředitelka Jarmila Machalíčková, třídní učitelka Růžena Mrázková, školní metodička prevence Blanka Gallová a pan učitel Petr Kotas.

Zapsaly Růžena Mrázková a Blanka Gallová

Z ohlasů žáků:

Moc jsem si to užila, bylo to dobré a bavilo mě to. Hry byly taky zábavné a vtipné. Jen bych chtěla trošku více času na pokoji.“

„Mohly být delší pauzy. Jinak spokojenost.“

„Stezka odvahy by mohla být delší a strašidelnější. Pokoje se mi líbily a hry byly taky dobré.“

„Bylo to dobré a pro příště bych místo túry chtěla více sportovat.“

„Byla tu dobrá atmosféra. Diskotéka byla dobrá a doufám, že ještě někam pojedeme.“

„Bylo dobré, jak jsme se v těch skupinkách domlouvali…“

„Líbily se mi scénky, túra a atmosféra. Měli jsme tvrdé matrace, takže se mi špatně spalo a měli jsme málo času na pauzy. Rád jsem tu byl a rád pojedu i příště někam, kam se pojede.“

„Pobyt jsem si užil. Neměl jsem žádný problém.“

„Tož jako jídlo bylo dobré!“