Dinopark Vyškov – 1. třídy

Když jsme si s dětmi povídali, kam bychom vyrazili na školní výlet, jednoznačným favoritem, zejména u chlapců, byl dinopark. Některá děvčata se zpočátku dívala nedůvěřivě, ale myslím, že si nakonec všichni odvezli moc hezké zážitky.

Na úterý 11. 6. 2019 se děti z I. A a I. B se moc těšily. Čekal je velký školní výlet do Dinoparku ve Vyškově. Cesta rychle ubíhala, brzy jsme se ze školních tříd přenesli ke zvířátkům v zoo, který je součástí komplexu. V této zoo nespatříte slony ani lvy, bydlí tu především hospodářská zvířata. Mohli jsme si pohladit například králíky, kozy, pozorovali jsme slepice, husy, krocany, koně, tury, nebo třeba nutrie. V průchozí voliéře jsme obdivovali barevná peříčka papoušků, v akváriu sledovali obrovské karasy.

Poté jsme nasedli do dinoexpresu a vydali se do druhohor za vysněnými dinosaury. Obrovští tvorové na nás shlíželi, hrozivě otevírali tlamy, výstražně hlučeli. Dovolili jsme si vlézt do obřího hnízda pterodaktila, sledovali tyranosaury a vodní dinosaury, schovávali se za nohami brontosaura. Ačkoliv dinosauři vzbuzovali respekt, mnohé jsme si hladili a zkoumali je ze všech stran. Krásným zážitkem byla i návštěva 4D kina, kde jsme nahlédli do života malého triceraptose.

Sláva, nazdar výletu, nezmokli jsme a na výlet budeme vzpomínat nejenom při prohlížení fotek.

Mgr. Ludmila Němcová, Mgr. Lucia Čapková, Martina Vojtěšková