Zahradní slavnost

Pátek 7. 6. 2019 se nesl ve znamení pohody a dobré nálady. Jako již tradičně se na školní zahradě konala Zahradní slavnost.

Hned na úvod se představily děti z Mateřské školy, které vykouzlily příjemnou atmosféru tanečkem s balónky. Tanečků jsme mohli vidět vícero. Na písničku „Tři citrónky“ tančily děti ze třetí třídy, které si vyrobily i vlastní štěrchací nástroje. Taneční kreace na písničky o zvířátkách předvedly děti z prvních tříd. Na lidovou notu se proskočily děti z páté třídy. Nechyběly ani orientální tanečnice, které svým vlněním rozcinkaly penízky na sukýnkách.

Pobavila nás básnička o „Tkaničce a botě“, kterou přednesl Tom Bařina. Rozesmála nás pohádka „O Sněhurce“ v podání žáků IV. A. Kreativitu předvedla třída IV. B, ta zpívala svoji vlastní třídní píseň. Program zpestřili žáci navštěvující hudební obor ZUŠ Morava. K slyšení byly skladby na klavír a na cimbál.

Že máme šikovné děti, bylo znát i po vystoupení. Na plotech jsme mohli obdivovat výkresy od těch nejmladších po ty nejstarší. Na parapetech na nás vykukovaly šité hračky žáků V. A. V budově školy byla instalována výstava prací žáků výtvarného oboru ZUŠ Morava.
Děti potěšil skákací hrad a malování na obličej. Mlsné jazyky si mohly pochutnat na skvělých domácích zákuscích paní učitelky Hrubé, chutných steacích pana Zichy nebo opéct buřtík se skauty.

Ačkoliv nás ve škole čeká ještě trocha práce, myslím, že to byl příjemný úvod do teplých letních dnů.

Mgr. Ludmila Němcová