Třeťáci v náručí Javorníků

Ve dnech 20. 5 – 24. 5. 2019 vyměnili třeťáci ze ZŠ a MŠ Želechovice nad Dřevnicí školní aktovky a lavice za turistickou obuv, baťůžky a pláštěnky. V tomto týdnu jsme totiž spolu s dětmi pobývali na škole v přírodě v náručí krásných Javorníků. Ubytovali jsme se v útulném  a příjemném prostředí chaty Bačkárka, která se nachází v rekreační oblasti Kasárny.

Že vzdělávání nemusí znamenat pouze sezení v lavicích a psaní do sešitu, o tom se děti mohly samy přesvědčit v rámci pestrého a mnohostranně zaměřeného programu v rámci celého pětidenního pobytu. Společně jsme vystoupali na hřebeny Javorníků a poznávali okolní přírodu, žáci se zapojili do drobných pohybových her i náročnějších vědomostních soutěží, vyplňovali pracovní sešity, ale také hledali poklad v chatě a jejím okolí, zatančili si na diskotéce či si prohlédli muzeum sklářství v Karolince. Nejen za své nadšení, kázeň a snahu byli žáci pravidelně chváleni a odměňováni. Ani počasí se nestalo naším nepřítelem – poradili jsme si s ním za všech okolností.

Při společném vyhodnocování školy v přírodě na konci pobytu vyjádřili všichni účastníci spokojenost a radost z toho, že se jí mohli zúčastnit. Výrazný podíl na tomto úspěchu měli zaměstnanci chaty Bačkárka, za což jim srdečně děkujeme. Dále patří dík také rodičům dětí, kteří poskytli dary pro odměňování. Zásadní podmínkou zdaru akce byl přístup dětí samotných a nakonec snad i přínos nás, pedagogů.

Mgr. Lukáš Kollarčík, Mgr. Bronislava Babíková, Marie Hrubá