Lyžařský kurz 18. – 22. 2. 2019

V pondělí 18. 2. odjelo na lyžařský kurz (LVK) 57 dětí, což je opravdu rekordní počet. Tentokrát se konal lyžařský kurz v horském středisku Kasárna v Beskydech, kde bylo 80 cm přírodního sněhu. Lyžaři byli ubytováni v rodinném hotelu Fran v pokojích se sociálním zařízením.

Přímo v tomto hotelu se nachází také sauna a bazén, které jsme využívali každý den. Díky skvělé vybavenosti tohoto hotelu jsme měli stoprocentní sportovní vyžití. K dispozici jsme měli velkou prostornou jídelnu a útulnou společenskou místnost, kde jsme trávili společné večery se zajímavým programem. Služby tohoto hotelu a skvělý personál vytvořili dokonalé zázemí pro náš lyžařský kurz.

Lyžaři byli rozděleni do pěti družstev – zelení, světle modří, tmavě modří, oranžoví a „snowboarďáci“. Družstva byla vedena zkušenými instruktory a využívala při výuce lyžování dva lyžařské svahy s pomou. Byla tam také cvičná poma a cvičný jezdící pás pro úplné začátečníky.

Ve středu odpoledne jsme absolvovali krátkou pěší vycházku ve středisku Kasárna s návštěvou bufetu na chatě Bačkárce. Ve čtvrtek jsme si zopakovali všechny dovednosti a znalosti. Odpoledne se uskutečnily závěrečné tradiční závody. Trať byla postavena na široké bezpečné sjezdovce a všichni závodníci tuto trať zvládli projet. Večer jsme žáky seznámili s výsledky závodů, udělili medaile, diplomy a rozdali sladké odměny, vyhodnotili jsme si celý lyžařský kurz, následoval karneval a tedy závěrečný večer. V pátek jsme ještě dopoledne lyžovali a poté jsme se pěšky odebrali k autobusu do Podťatého a odjeli jsme domů.

Mgr. Radka Stodůlková, PaedDr. Jaromír Macík, Mgr. Kateřina Bažantová