Teambuilding Žákovského parlamentu

Členové Žákovského parlamentu naší školy se zúčastnili zážitkového programu s noclehem. Cílem bylo podpořit vznik spolupracujícího týmu, který bude schopen aktivně přispět k dobrému klimatu a prostředí naší školy. 

Vše začalo v pátek 12.10.

Po třetí  vyučovací hodině jsme se všichni sešli ve školní knihovně, kde probíhaly seznamovací aktivity. Vše bylo podáno zábavnou formou, takže jsme se bavili. Po seznámení členů parlamentu jsme se vydali na sokolovnu do Lípy, kde opět probíhaly zábavné hry a řada aktivit.

Následovala expedice PEAK (Positive,Excelent,Aktive,Keen). Byli jsme rozděleni na 3 týmy. Tým Sherlock Holmes, detektivové a Bulldogs (zločinci). Expedice se konala na Janově hoře. Každá skupinka vyrazila v jinou dobu, ale cíl byl jasný – dopadnout zločince a otevřít sejf. Což se nám taky povedlo! Celá cesta na Janovu horu byla zábavná a zajímavě pojatá. Cestou nahoru jsme museli spolupracovat a stopovat zločince. V průběhu cesty jsme měli čas na poznání ostatních členů týmu. Na Janově hoře jsme opékali špekáčky a měli se fajn.

Ve večerních hodinách jsme se společně vrátili na sokolovnu. Všichni jsme se připravili na spaní, kooperativní aktivity a na skvělou večeři. Po večeři jsme zhasli světla, pustili film a postupně jsme začali usínat.

Ráno po probuzení následovala meditativní rozcvička. Poté úžasná snídaně. Po snídani jsme zpracovávali agendu žákovského parlamentu, rozdělovali si jednotlivé role a připravovali akční plán. Před obědem jsme se rozpohybovali na fotbalovém hřišti. Po slavnostním obědě jsme mohli odpočívat a hrát různé hry dle libosti.

A poté začal důležitý bod programu. Začali jsme přemýšlet o změnách,které se budeme během roku snažit prosadit a věřte, že jich opravdu není málo. Každý z nás se zapojoval do diskuzí a uvědomili jsme si, jak skvělý tým jsme vytvořili a co všechno spolu dokážeme. Celý program skončil kolem 15:30.

Všechny nás to moc bavilo a věříme, že budeme skvělý tým a že vás nezklameme!

Na závěr bychom chtěli poděkovat paní učitelce Kovářové, Kábrtové a Oborné, ale nesmíme opomenout ani paní ředitelku, která se aktivně zapojovala. Chtěli bychom poděkovat za to, že jste pro nás připravily tak skvělý program a trávily s námi svůj čas. Děkujeme!!!

Hanička Ševčíková, 9.A