Tip pro rodiče

Chtěla bych Vám představit časopis Rodina a škola, který díky příspěvku SRPŠ odebíráme už druhým rokem. Z názvu vyplývá, že se snaží být místem pro setkávání názorů a postřehů skupin, které dost často stojí na jiných stranách barikády. 
Informuje o nových trendech ve školství, o tom, jak to funguje v jiných zemích, o věcech, které teď my učitelé aktuálně řešíme (mnohdy ani netušíte!), ale jsou zde články o výchově zajímavé i pro vás-rodiče a také rubrika, ve které autoři časopisu či odborníci odpovídají na otázky rodičů (v posledním čísle např. jestli může ředitel dát výpověď kantorovi-důchodci, popř. co s tím, když si dítě stěžuje na nudu v hodinách). Přináší také tipy na novinky v odborné literatuře či konkrétní nápady do výuky (angličtina, VV atd., v posledním čísle tip na velmi hezkou lekci o sebevědomí, např. do VKO).

V aktuálním čísle najdeme článek o malých potápěčích, emocích ve škole, multitaskingu u dětí (provádění více věcí najednou, např. poslouchání hudby, brouzdání po internetu a psaní úkolu), vyjasníme si názor odborníků na tzv. Hejného metodu v matematice, přečteme si zajímavý rozhovor s psychologem Bohumilem Slámou o dětství Miloše Zemana atd.

Velmi vtipné bývají také glosy hlavního „hrdiny“ časopisu, šéfredaktora Jana Nejedlého.

Na každé číslo se opravdu těším a nepřečtených vždy zůstane jen minimum stránek.

Pokud byste měli zájem do časopisu alespoň nahlédnout, ráda Vám některé ze starších čísel pošlu po dětech – stačí napsat na jana.hruba@zszelechovice.cz