Svátek (nejen) zamilovaných

Z iniciativy členů žákovského parlamentu a za značného přispění žáků 9. ročníku proběhla v úterý 13. února 2018 v prostorách školy a školní zahrady „Valentýnská party“. Dorazilo na ni asi 80 dětí ze 4. – 9. ročníku. Téměř všichni splnili předepsaný dress code – podmínkou vstupu byl valentýnsky laděný doplněk. Dívky to v tomto případě měly o něco snazší, přišly nádherně růžové a „vystajlované“, pánové to řešili například motýlkem či kravatou v červené barvě. Všem to moc slušelo.

Aby zábava nevázla, mohli se návštěvníci zúčastnit několika soutěží. Jejich názvy mluví za vše: Tanec s míčkem (v tomto případě florbalovým umístěným mezi čely tanečníků), Nakrm svého partnera (poslepu a jablkem, zkoumala se velikost ohryzku na konci soutěže), Najdi svou dvojici (vylosovali si papírek s jedním členem dvojice, úkolem bylo najít svou druhou „polovičku“ – u některých bylo nutné poradit, kdo k nim patří). Další část programu se odehrávala na romanticky zšeřelé školní zahradě: dvojice svázané šátkem za ruce procházely Stezku lásky, kde společně sestřelovali Amora, vázali důkaz své lásky – červenou stužku – na strom pokušení, přecházeli po improvizovaném novinovém mostě přes Řeku lásky a svěřili svůj život partnerovi, který je poslepu provedl Cestou důvěry. Důkazem tvořivosti byly ještě úkoly Doplň chybějící slova (do známé básně Jaroslava Seiferta), Napiš báseň (měla obsahovat slova medvídek, láska, milovat a hříšný) a Namaluj obrázek (v němž měla být zakomponována alespoň 4 srdíčka). Po občerstvení následovala přehlídka talentů Moje tvář má známý hlas, kde velmi profesionálně a neohroženě vystoupily Mája Kučíková, duo Nela Hlavičková a Soňa Krčková, trio šesťaček Kája Hustá, Erika Steinerová a Sára Světlíková, neobyčejným zážitkem byla píseň Michala Davida v podání Lukáše Krajči a Davida Valeriána (za podpory Alči Janíčkové). I v této soutěži byli vítězi vlastně všichni, protože se nebáli jít se svojí kůží na trh a zazpívat před publikem. Zpestřením byla návštěva dívčí skupiny Spice Girls of Želechovice, které roztančila (ale hlavně rozesmála) již velmi romanticky naladěné obecenstvo. Následovala ještě TOP soutěž celého podvečera – tanec v páru, který si zájemci měli možnost nacvičit doma. Trofej si odnesly hned dva taneční páry: Jitka Ševčíková s Milanem Sekulou a Kája Malaníková s Honzou Tarabusem.  Zábava pak pokračovala diskotékou.

Komu poděkovat? Kromě podpory paní ředitelky a „dozoru“ přítomných učitelek určitě deváťákům, kteří připravili program jak pro školní družinku (Rozárko, Aničko, Barčo a Gábi, díky), tak pro spolužáky (Davide, díky za DJ, Ondro, díky za fotokoutek), všem těm, kteří se přišli bavit a nedělali fóry, když měli jít do soutěží. Omlouváme se tímto paním uklízečkám, které ráno po akci asi potřebovaly po pohledu na podlahu „ozdobenou“ bahnem ze školní zahrady symbolických deset vteřin na rozdýchání… Jsou skvělé, vždycky po nás všechno uklidí a ještě řeknou, že s tím počítaly…

Lásce a příštím školním akcím zdar!