eTwinningový projekt u nás ve škole

Naši žáci se spolu se studenty ze Španělska zúčastnili eTwinningového projektu Bilingual Christmas Wishes.

Náplní projektu bylo vyměnit si vzájemně vánoční přání a dozvědět se něco o dětech z naší partnerské školy. Nejprve děti tvořily krásná vánoční přání a na ty pak psaly své vánoční přání v angličtině a také v našem rodném jazyce. K přáním děti připojily i krátký dopis o sobě. Přáníčka jsme poslali v polovině prosince a poté jsme již netrpělivě očekávali ty ze Španělska.

Každý den jsme netrpělivě vyhlíželi poštu, a o to bylo větší nadšení, když přání a dopisy od dětí ze Španělska konečně dorazily! Děti ze španělského města Teruel nám poslaly krásné ručně vyráběné přání a v dopisech psaly o svých rodinách a sourozencích, jaké mají oblíbené předměty, sporty a zábavu. Připojily na závěr také svůj krátký popis, na základě kterého jsme hádali „kdo je kdo“.

Kromě této písemné komunikace, která probíhala v ANJ, připravujeme audio konferenci, kde se děti spojí přes webovou komunikaci a budou mít možnost pozdravit své přátele ze Španělska naživo a vzájemně si povykládat.

Ráda bych pochválila děti za ochotu pracovat i ve svém volném čase, zájem naučit se něco nového a za jejich komunikační znalost angličtiny. Podpora vedení školy je ohromnou výhodou.

Web projektu je zde https://live.etwinning.net/projects/project/160664

Výhod zapojení do eTwinningu je celá řada, podobně jako aktivit, jež se tím nabízejí. Naši žáci si mohli vyzkoušet, že zapojí-li se do jedné nebo více aktivit založených na mezinárodní spolupráci, obohatí si tím výuku a vnesou do vyučování nový rozměr reálného života.

Andrea Pritchard

CERTIFIKÁT