Školní kolo recitační soutěže žáků II. stupně ZŠ

Ve čtvrtek 23. února 2023 se uskutečnilo školní kolo recitační soutěže žáků druhého stupně Základní školy a Mateřské školy Želechovice nad Dřevnicí. Soutěžilo se ve dvou kategoriích. V první kategorii mezi sebou soupeřili žáci šestých a sedmých tříd, ve druhé poměřovali síly žáci osmých a devátých tříd.

První místo v kategorii šesťáků a sedmáků obsadila Tánička Kollerová z 6. B, druhé místo získal Tom Bařina z 6. C a na třetím místě se umístila Nikolka Budínová z 6. A.

První příčku v kategorii osmáků a deváťáků obsadil David Koller z 8. B, druhé místo obhájila Nikolka Ševčíková z 8. B a pomyslnou bronzovou medaili získala Kristinka Oroszová z 8. A.

První dva soutěžící z jednotlivých kategorií – Tánička Kollerová, Tom Bařina, David Koller a Nikolka Ševčíková – budou naši školu reprezentovat v okrskovém kole recitační soutěže, která se uskuteční 15. března 2023 v Knihovně v Luhačovicích.

Všem žákům, kteří předvedli, co umí, a přišli nám zarecitovat, moc děkujeme a postupujícím borcům přejeme hodně štěstí a úspěchů v dalším kole!

Mgr. Blanka Gallová, Mgr. Lenka Oborná