Jako v pohádce…

Pokud jste si chtěli v pátek 16. prosince prohlédnout výstavu prací žáků naší základní školy, museli jste projít skříní… Když do pohádky, tak pohádkově! Celý program byl totiž motivován tím, co všichni máme spojeno s Vánoci, dětstvím, chvílemi pohody a blízkosti, s fantazií a životními archetypy.

Děti s velkou radostí tvořily a vyráběly, bylo možno vyzkoušet mnoho různých technik a materiálů, práci pojmout tradičně i pokusit se o vlastní interpretaci známého tématu. Svá díla představili žáci od přípravné třídy po devátý ročník. Tajemnou atmosféru podtrhla nápaditá instalace průchozí skříně a prostoru osvětleného pouze menšími světýlky.

Návštěvníci se mohli naladit krátkým hudebním vystoupením žáků 8. a 9. ročníku pod taktovkou Zuzany Lapčíkové, po přivítání paní ředitelkou a představení výstavy bylo možno vyzkoušet si výrobu vánočních drobností v dílničkách či s přáteli popovídat nad kávou a koláčkem o tom, co se za ten rok, kdy jsme se takto ve škole viděli naposledy, změnilo…

Pro děti je asi nejvzácnější to, že se mohou pochlubit rodině svým výtvarným dílem či hudebním vystoupením, pro učitele je to příjemné setkání s rodiči, kdy se neformálně probere všelicos, pro rodiče je to příležitost setkat se se známými a pocítit školní atmosféru trochu jinak… Snad se nám opět podařilo ze skomírající jiskřičky všedních starostí rozdmýchat pravý plamen vánočního rozechvění a těšení. Děkujeme všem, kteří k adventní pohodě přispěli – ať už dílem svých rukou nebo návštěvou, protože teprve společný prožitek je pomyslnou tečkou za dobře napsaným pohádkovým příběhem.

Celou fotogalerii si můžete prohlédnout zde na našich stránkách. https://www.zszelechovice.cz/fotogalerie/2022-2023/