LVK 2. stupně 2022 (28.2. – 4.3.2022)

Po dvou letech se nám konečně podařil uspořádat pobytový lyžařský kurz pro druhý stupeň.

Skvělé ubytování jsme měli zajištěno na hotelu Portáš v blízkosti lyžařského areálu Kohútka. Odkud každé ráno a každé odpoledne vyrážela horda nadšených lyžařů a lyžařek na svah.

Nabídka lyžařských sjezdovek byla pestrá, začátečníci v čele s instruktorkou Bařinovou pilovali techniku na přímo pro ně nachystaném mini plácku. Další tři družstva s instruktorkami Bednaříkovou, Dobešovou a Bažantovou projížděly a zjišťovaly svoje lyžařské možnosti v celém areálu Kohútky, nejvíce se oblíbené byly sjezdovky vedoucí ke čtyřsedadlové lanovce.

Ve středu dopoledne jsme vyrazili na menší procházku na odlehčení náročného výcviku, aby měli lyžaři dostatek sil na čtvrteční odpolední slalomový závod. A taky že jo, zvládli ho bravurně! 😊

Po celý pobyt se o nás skvěle starali majitelé hotelu. Usměvavý pan kuchař a jeho opravdu vynikající jídla nám dodaly dostatek potřebné energie.

Pokud chcete proniknout do atmosféry, která na lyžařském výcviku panovala, zhlédněte video na našem školním Facebooku.     

Moc děkuji všem, kdo se na lyžařském kurzu podíleli.                            

Mgr. Kateřina Bažantová

 

Nadšené reakce dětí nás ubezpečily, že to stálo za to:

„Už je to pár dní, co jsme byli na lyžařském kurzu. Ubytování jsme měli v hotelu Portáš, kde nejen ubytování ale i jídlo bylo super. Strašně moc se mi líbilo, že jsme všechny třídy fungovaly dohromady a myslím, že jsme si lyžák užili. Lyžařsky to bylo ze začátku nic moc, ale každým dnem se to lepšilo a nakonec jsme sjížděli dobré sjezdovky. Super byly organizované pády! Také bychom měli poděkovat pořadatelkám, které byly celý týden v dobré náladě a udělaly nám lyžák úplným.“ Petra Š.

„Cesta tam byla hudebně úžasná, byl to nejlepší lyžák, hrozně moc zážitků, nikdy nezapomenu.“  Lucka V.

„Lyžák byl skvělý. Byl tam super kolektiv a moc jsem si to užila. A ani si nemusím pořizovat brusle.“ Sára Z.

„Lyžák byl super, ale nejlepší bylo, když jsme ve čtvrtek měli borůvkové knedlíky.“ Tom O.

„Mega super hodně jsem si to užil, byla tam super atmosféra a obzvlášť na našem pokoji, naštěstí nebyl karambol.“ Ondra K.

„Moc se mi na lyžáku líbilo, byl tam pěkný hotel i dobré jídlo. Hodně se mi líbil ping-pongový turnaj a večerní zábavy, hlavně karneval. Ve skupince jsme měli skvělou instruktorku a měli jsme hodně jízd.“ Pavla Ž.

„Byl tam velmi krásný program, užila jsem si to. Líbily se mi instruktorky.“ Rút D.

„Za mě byl lyžák už od začátku super. Hned první den jsme šli pěšky na hotel, ale i tak to byla sranda. Měli jsme výborné jídlo a super program.“ Tereza P.

„Lyžák se mi hodně líbil. Bavilo mě lyžovat (to je jasné😊). Byla sranda na pokoji s Míšou a po večerech furt cosi mlel 😊. Prostě to bylo good.“ Ondra H.

„Moc se mi tam líbilo. Naučila jsem se o hodně lépe lyžovat, poprvé jsem jela na lanovce a užila si to. Vedoucí byly příjemné a nevzdávaly to s námi. Pokoje byly útulné a bylo tam akorát místa. Krásné taky byly večerní programy.“ Eliška P.

„Byla sranda s holkami na pokoji, dokonce jsme i tancovaly. Nejlepší byl karneval a různé hry v programu. Bavilo mě ježdění s paní Bažantovou, byla s ní sranda. Obědy byly mega dobré, hlavně borůvkové knedlíky.“ Silva K.