Tábory ,,Po stopách Keltů“

Ve dnech 13. 7.-17. 7. a 10. 8.-14. 8. 2020 v naší škole proběhly dva turnusy příměstských táborů s názvem  ,,Po stopách Keltů“. Vrátili jsme se v čase a poznali jsme mnoho zajímavého o mystice, vědění a šikovnosti tohoto národa, jehož potomkové mnozí z nás jsou.

Jak jsme se stali Kelty? Prošli jsme společně zasvěcovacím rituálem a získali tak nové keltské jméno. Další nástrahu nám připravili lesní duchové, kteří s námi komunikovali prostřednictvím run – takže nezbývalo, než  jejich šifru prolomit. Postavili jsme keltská obydlí a seznámili jsme se s řemesly tohoto starého národa, který obýval i naše území. Naučili jsme se zpracovávat vlnu a vyrábět měděné a plstěné šperky. Zasadili jsme strom přátelství a mohli vyslovit přání, které se jistojistě vyplní! Keltští duchovní – druidové – byli proslulí svou znalostí bylin a my jsme trochu jejich znalostí načerpali. Naštěstí, protože díky bylinkám jsme přišli na kloub záhadě, kam zmizely dvě děti. Lesní duchové nám pomohli najít místo, ze kterého se děti ztratily, a my jsme spojili své síly a za pomoci nově nabytých znalostí jsme připravili lektvar, který děti zachránil. 

 I přes dramatický finiš jsme zažili mnoho úžasných chvil a legrace. Už se těšíme, jaké dobrodružství nám přinese příští rok.

Za táborové vedoucí Hana Staňková a Gabriela Dobešová