TRADICE MEMORIÁLU HONZÍKA PLACHÉHO OBNOVENA

V sobotu 1. února se v tělocvičně Základní školy Želechovice uskutečnil 24. ročník Memoriálu Honzíka Plachého. Tento tradiční turnaj se uskutečnil znovu po dvouleté odmlce. 

Jeho organizaci zaštítil Školní sportovní klub při zdejší základní škole. Turnaje se zúčastnilo pět týmů z okolí, které se utkaly systémem každý s každým a poprvé v historii se turnaje zúčastnil tým dívek. Po zajímavém průběhu muselo o vítězi rozhodnout až pomocné kritérium – vzájemný zápas, díky kterému se na 1. místě umístilo družstvo Mladcové před týmem Příluk. Bronzovou medaili obdržely žákyně FC FASTAV Zlín a na dalších místech se umístilo družstvo Březolup a pořádající Školní sportovní klub Želechovice.
Organizátoři udělili také individuální ceny. Nejlepším brankářem byl vybrán Václav Pospíšil z Mladcové, nejlepší hráčkou se stala Kája Průchová z týmu žákyň FC FASTAV Zlín  a titul nejlepšího střelce si 6 brankami zasloužil Tomáš Medek z družstva Příluk.
Za přípravu turnaje si zaslouží poděkování Školní sportovní klub Želechovice, jmenovitě Michaela Bařinová a Karel Dolina. K hladkému průběhu přispěli rozhodčí Zuzana Navrátilová a David Eichner. Děkujeme za podporu také rodičům Honzíka Plachého – manželům Plachým a obci Želechovice nad Dřevnicí.
Panu Pantálkovi, panu Januškovi a FC Fastavu Zlín patří poděkování za dárky pro děti.
 
Autor článku: Ing. František Brachtl
 
Vítězné družstvo 24. ročníku – FK Mladcová