Osmáci na vizovickém zámku

V úterý 18. 6. 2019 vyrazili osmáci, kteří během školního roku prokázali svůj zájem o historii, na výlet do nedalekých Vizovic. Navštívili zdejší barokní zámek a užili si mnohé z toho, co nabízí. Obdivovali krásu reprezentativních sálů prvního zámeckého patra a dozvěděli se mnohé zajímavé informace o historii zámku a jeho majitelů.

Po hodinové prohlídce 24 zámeckých pokojů zamířili žáci na výstavu Modely historických oděvů na panenkách, která se nachází v přízemí zámku. Hračky oblečené v dob10:32:53 PM ových oděvech od antiky po současnost zaujaly všechny – holky i kluky. Mezi vystavenými panenkami mnozí bez problémů poznali významné osobnosti světové historie – Caesara, Karla IV., Alžbětu I., Jana Ámose Komenského, Marii Terezii, Marii Antoinettu či Sissi.

Po prohlídce výstavy čekala osmáky příjemná procházka přilehlým zámeckým parkem, v němž hledali odpovědi na otázky a plnili úkoly z pracovních listů, které získali ke vstupence do zámku.

Sladkou tečkou na závěr podařeného dopoledne byla pro všechny návštěva zámecké čokoládovny, kde se děti občerstvily a trochu si zamlsaly.

Mgr. Lenka Oborná