Celostátní finále biblické soutěže

Není to tak dávno, kdy se tým žáků z naší školy zapojil do soutěže „Bible a my“. Bětka Mičulková z 5.A díky rozsahu svých znalostí, pohotovosti a výmluvnosti postoupila do celostátního kola této soutěže. Pravděpodobně si vzala k srdci rady, aby náležitě studovala Bibli – jak známe Bětku, ani nemohla jinak – a její pečlivá příprava se v pátek 22. března skutečně mnohonásobně vyplatila.

Za doprovodu želechovického pana faráře Pavla Martinky na brněnském Biskupském gymnáziu nejprve úspěšně prošla písemným testem, převálcovala asi dalších 50 borců a probojovala se do šestice nejlepších znalců Bible ve své kategorii 4. a 5. tříd. Nakonec si odnesla naprosto úžasné a vynikající 5. místo – jen si to vezměte: chodí mezi námi jedna z největších jedenáctiletých znalkyní Bible v České republice!

Máme z Bětčina úspěchu velkou radost, chválíme ji za přípravu na soutěž a přejeme jí, aby všechny životní zkoušky a testy zvládla stejně bravurně a s úsměvem na rtech.

Více o soutěži najdete například v aktuálním čísle Katolického týdeníku – viz také odkaz http://www.katyd.cz/clanky/studenti-soutezili-ve-znalostech-bible.html.

Mgr. Jana Hrubá