Ježíškova vnoučata – ŠD

Vánoce pro většinu z nás znamená návrat do dob našeho dětství. K tomu neodmyslitelně patří naše milované babičky a skvělí dědečkové. Ne každý má ale to štěstí mít prarodiče na Vánoce u sebe, a stejně tak jsou i babičky a dědečkové, kterým rodina z nějakého důvodu chybí.

Proto nás velmi zaujal charitativní projekt Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata. Jeho cílem je plnit přání seniorů a rozsvítit tak jejich mnohdy ustarané obličeje. Mezi splněná přání, která jsou v našich možnostech, patří vyrobená vánoční přáníčka.

Během jednoho odpoledne vytvořily naše děti desítky přenádherných přáníček a doplnily je krásnými osobními přáními. Někteří je dopisovali přímo babičkám a jiní zase dědečkům. Jedno je krásnější než druhé! Společně jsme je pak vložili do velkých obálek a poštou poslali přímo do Prahy. Odtud se dostanou přesně tam, kde je jich třeba. Jistě udělají hodně radosti.

Jsme na své děti moc pyšné. Přáníčka tvořily s velkou láskou a zájmem. Při tom si povídali o svých babičkách, dědečcích a zážitcích, které mají spolu s nimi spojené. Prožili jsme krásné odpoledne a ukrátili si tak čekání na Vánoce, které již jsou za dveřmi.

Aneta Blažejová a Simona Švachulová