Nejkrásnější papírový drak – ŠD

Podzim přináší nejen všemi barvami hrající přírodu, chladnější večery a návraty do školních lavic, ale i možnost zavzpomínat si na dětství a užít si zábavy. O čem, že je řeč? Přece o výrobě papírových draků!

Pouštění draků je tradicí, kterou znají děti, jejich rodiče i prarodiče. Patří mezi oblíbené zábavy. Málokdo ale tuší, že historie pouštění papírových draků sahá tisíce let nazpět, do staré Číny.

Draků existují různé tvary a typy odlišné velikostí, jak je vidět z našich fotek.

Rozhodli jsme se vyrobit dráčky, kteří sice  lítat po obloze nebudou, za to udělají hodně radosti všem, kteří půjdou aulou školy.

Než jsme začali vybírat nejlepšího a nejoriginálnějšího draka, museli jsme si dráčky nejdříve vyrobit. Za  pomocí paní vychovatelek Blažejové a Švachulové, začali vznikat jeden dráček po druhém. Každý byl originálem. V družinkách  se lepilo, stříhalo, malovalo a zdobilo a na konec soutěžilo.

Nejdříve jsme vybírali dráčka za jednotlivá oddělení. Pak přišlo to pravé soutěžení mezi družinkami. Vyhrál ten, který od dětí získal nejvíce hlasů.

Za III.oddělení

  1. Viktorie Polanská, Martin Kohn
  2. Sára Čechová, Angelika De Santis
  3. Sára Vojtěšková

Za IV.oddělení

  1. Petra Šimerová
  2. Eliška Polášková
  3. Sophie Boráková

A celou naši soutěž vyhrál dráček autorky Petry Šimerové z IV.B

Trénink máme a tak už můžeme vyrobit dráčka, který bude lítat nám všem nad hlavou. Sladkou odměnu nakonec získali všichni. Moc jsme si to všichni užili.

Za ŠD Simona Švachulová a Aneta Blažejová