Lyžařský kurz 5. – 9. 2. 2018 Karlov pod Pradědem

V pondělí 5. 2. 2018 odjelo na lyžařský kurz 53 dětí, což je opravdu rekordní počet. Letos se tento lyžařský kurz opět konal v Karlově pod Pradědem. Lyžaři byli ubytováni v hotelu Moravice v pokojích se sociálním zařízením. Ve vedlejším hotelu Kamzík jsme využívali bazén a tělocvičnu. K dispozici jsme měli velkou prostornou jídelnu, která sloužila večer také jako společenská místnost.

Lyžařský kurz probíhal ve Ski Aréně Karlov, kde jsme měli možnost používat čtyřsedačku a vlek s pomou i kotvou. Lyžaři byli rozděleni do pěti družstev – žlutí, světle modří, tmavě modří, oranžoví a „snowboarďáci“. Družstva byla vedena zkušenými instruktory. Družstvo „oranžových“ bylo dokonce vybráno pro natočení reklamy ve Snowparku, kde předvedlo skvělou jízdu plnou klopených zatáček, skoků a boulí.

Ve středu odpoledne jsme absolvovali krátkou pěší vycházku do Malé Morávky. Ve čtvrtek jsme si zopakovali všechny dovednosti a znalosti. Odpoledne se uskutečnily závěrečné tradiční závody. Trať byla postavena na široké bezpečné sjezdovce a závodníci tuto trať zvládli projet. Všichni lyžaři absolvovali tento náročný kurz bez zranění a většina z nich získala skutečné lyžařské dovednosti. Lyžařský kurz byl organizován ve spolupráci s MARiMAR, jejíž profesionální služby dodaly tomuto kurzu vysokou úroveň. Večer jsme žáky seznámili s výsledky závodů, udělili medaile, diplomy a rozdali sladké odměny, vyhodnotili jsme si celý lyžařský kurz, následoval karneval a tedy závěrečný večer. V pátek jsme celé dopoledne lyžovali a poté jsme se rozloučili se Ski Arénou Karlov.

Mgr. Radka Stodůlková, PaedDr. Jaromír Macík, Mgr. Kateřina Bažantová

Výsledky závodů Karlov pod Pradědem 8.2. 2018

Družstvo oranžových: vítěz Lukáš Krajča
Družstvo modrých: vítěz Filip Huňka
Družstvo světle modrých: vítěz Tomáš Jura
Družstvo žlutých: vítěz Jakub Kišš
Družstvo „snowboard“: vítěz Ondra Košut