Vánoce ve světě, Vánoce ve škole

Když se ohlédneme zpátky a vzpomínáme na různé události v době adventní, každému se vybaví něco jiného. Pro někoho jsou to chvíle plné vůně cukroví, jiní se radují z postupně se rozsvěcujících výzdob na ulicích a asi nejvíce děti se těší na dárky pod stromečkem. Je to i období setkávání, návštěv, vzpomínání. Vykouzlit příjemné prostředí a zanechat milé vzpomínky na školní léta se snažíme každoročně i my ve škole.

Předvánoční čas bývá u nás ve škole spojen s přípravou vánočně laděného programu nejen pro děti. Letošní téma Vánoce ve světě, Vánoce ve škole se dotklo zvyků a tradic nejen v České republice, ale i v dalších zemích. Díky pilné a trpělivé práci žáků a vyučujících jsme měli možnost nahlédnout, jak se slaví svátky v Německu, na Ukrajině, v Anglii, v USA a Islandu. Každá země měla svůj koutek s tradičně zdobeným stromečkem, s ukázkou věcí a symbolů Vánoc. Samotná výstava vánočních koutků byla inspirací pro nejrůznější aktivity ve výuce.

Pokud jste k nám zavítali, jistě jste se zpěvem připojili k našemu unikátnímu sboru, který propojil hlasy žáků od přípravné třídy po sednou třídu. Zpívaly se tradiční koledy, ale i vánoční písně z jiných zemí. Určitě vám zní v uších i teď.

Po hudebním programu si děti mohly vyrobit například ozdobu z ořechů, mydýlko, svíčku, svícínek, navléct náramek z korálků nebo ochutnávaly cukroví napečené našimi páťáky.

Čas, kdy se mimo lavice setkáváme my učitelé, naši žáci a jejich rodiče, je pro nás příležitostí se více poznat, popovídat si. Máte-li chuť si společné chvíle připomenout, nahlédněte do naší fotogalerie nebo na školní Facebook.

Přejeme vám, ať prožíváte mezi svými blízkými v lásce a radosti nejen sváteční dny.

Celou fotogalerii si prohlédnete zde:

https://www.zszelechovice.cz/fotogalerie/nggallery/skolni-rok-2023-2024/vanoce-ve-svete-vanoce-ve-skole-2023