Letní pobytový tábor Cestou necestou…

Letní tábor je pro děti místem nejen nových zkušeností, ale hlavně nových přátelství. Na pobytový tábor Cestou necestou na Tesák v Hostýnských vrších se přihlásilo bezmála třicet dětí z naší školy a okolí.

Ale i Andrejka, Mates a Adam. Nebyli to jen tak obyčejní táborníci. V současnosti už lidé tuší, co je to např. porucha autistického spektra, nebo že s rozštěpem páteře to už bez berlí nebo vozíku v životě nejde… Ale vědět a skutečně si uvědomit a zažít jsou naprosto nesrovnatelné věci! A proto jsme byli rádi, že nám právě tito tři „speciální táborníci“ umožnili získat unikátní zkušenosti. I přes tyto handicapy a po počátečním krátkém oťukávání totiž téměř naprosto splynuli se zbytkem tábora.  Získali nové kamarády, asistentky, pomocníky a tahouny… Díky tomuto setkání a povídání si s nimi jsme se dokázali více dostat pod kůži tomu, co musí podstoupit, aby mohli fungovat jako běžné děti. Najednou jsme byli v prostředí, kde byla úžasná atmosféra a děti naprosto otevřené. Snažili jsme se v dětech probudit a rozdmýchat ducha fair play, který je při sportovních kláních samozřejmostí. Ze všech táborníků se stala najednou výborná parta a byl to nezapomenutelný zážitek.

Vzkaz od vedoucích:

Na táboře předáváme dětem spoustu informací, rad, zkušeností. Ale říká se, že děti můžou učit i vás. Jejich smích a nadšení pro každou „blbinu“ je opravdu nakažlivé.

Každý tábor je unikátní i díky maličkostem.

Přejeme všem krásné léto!

Ať jsou Vaše dny pohodové a plné skvělých zážitků…

Michaela Bařinová, Karel Vondráček a Gabriela Skyva Dobešová

 

 

 

Více naleznete v naší fotogalerii.