Lyžařský kurz 10. – 14. 2. 2020

V pondělí 10. 2. odjelo na lyžařský kurz (LVK) 53 dětí, což je velmi solidní počet účastníků. I tentokrát se konal lyžařský kurz v horském středisku Kasárna v Beskydech, kde bylo 40 cm přírodního sněhu. Lyžaři byli ubytováni v rodinném hotelu Fran v pokojích se sociálním zařízením. Přímo v tomto hotelu se nachází také sauna a bazén, které jsme využívali každý den. Díky skvělé vybavenosti tohoto hotelu jsme měli stoprocentní sportovní vyžití. K dispozici jsme měli útulnou jídelnu a příjemnou společenskou místnost, kde jsme trávili společné večery se zajímavým programem. Služby tohoto hotelu a skvělý personál vytvořili dokonalé zázemí pro náš lyžařský kurz.

Lyžaři byli rozděleni do šesti družstev – žlutí, oranžoví, světle modří, zelení, červení a „snowboarďáci“. Družstva byla vedena zkušenými instruktory a využívala při výuce lyžování dva lyžařské svahy s pomou. Byla tam také cvičná poma a cvičný jezdící pás pro úplné začátečníky.

V úterý dopoledne jsme absolvovali krátkou pěší vycházku ve středisku Kasárna s koulovacími aktivitami, protože větrné podmínky nám nedovolily lyžovat na sjezdovce. Odpoledne jsme už opět vyrazili na sjezdovky v plném počtu. Ve čtvrtek dopoledne jsme si zopakovali všechny dovednosti a znalosti a odpoledne se uskutečnily závěrečné tradiční závody. Trať byla postavena na široké bezpečné sjezdovce a téměř všichni závodníci tuto trať zvládli projet. Večer jsme žáky seznámili s výsledky závodů, udělili medaile, diplomy a rozdali sladké odměny. Závěrečný večerní program opět probíhal ve skvělé atmosféře, vyhodnotili jsme si celý lyžařský kurz, následoval karneval a velmi zábavné hry. V pátek jsme ještě celé dopoledne s nadšením lyžovali, protože bylo hezké počasí. Poté jsme se pěšky přesunuli k autobusu do Podťatého a odjeli jsme domů.

Mgr. Radka Stodůlková, PaedDr. Jaromír Macík, Mgr. Kateřina Bažantová, Michaela Bařinová

V prostorách školy bude velká výstava autentických fotografií. Autorkou je Míša Bařinová

Více fotografií najdete v našem albu.