Provodovští opět u nás

Jedna z tradičních akcí, na kterou se zjara chystáme a těšíme, je setkávání se s dětmi ze Základní školy v Provodově. Děti z Provodova a okolí navštěvují v prvních čtyřech letech školní docházky školu v Provodově a v Březůvkách. V páté třídě přechází někteří z nich k nám do Želechovic. Abychom podpořili zdravé vztahy a umožnili dětem se seznámit s naší školou ještě dříve, než se rozhodnou pro pokračování ve vzdělávání u nás, snažíme se budovat dobré vztahy a zveme je na návštěvu.

Ve středu 13. 3. 2019 přijela skupinka dětí z první a druhé třídy, aby se podívala, jak to u nás ve škole vypadá, a trochu se skamarádila s našimi dětmi.

Návštěvu jsme zahájili vystoupením děvčat, která se od začátku školního roku věnují orientálnímu tanci pod vedením paní učitelky Dolanské. Děvčata předvedla dvě krásné skladby, je vidět, že už mají zkušenosti s vystupováním před publikem a ladný pohyb v rytmu orientální hudby je baví.

Poté následovalo vystoupení druháčků, kteří v dramatickém kroužku nacvičili pohádku Mrazík. Osobité podání této známé pohádky taktéž zaslouženě doprovodily bouřlivé ovace obecenstva.

Žáci z V. B nachystali pro naše hosty opičí dráhu v tělocvičně a přátelsky se s nimi utkali ve florbalovém zápase.

Poslední zastávka byla v I. B. Děti společně poznávaly psací a tiskací písmenka, tančily a vyzkoušely si pomyslnou jízdu autobusem, během které počítaly přistupující a vystupující pasažéry.

Věříme, že Provodovští si odvezli jen pozitivní dojmy a v páté třídě se stanou našimi žáky.

Mgr. Ludmila Němcová