Divadelní předplatné – zbývající termíny

Vážení rodiče a divadelní příznivci,

pokud jste si v tomto školním roce předplatili divadelní představení pro 2. stupeň, zapište si do deníčků tyto termíny:

13. 2. Klapzubova jedenáctka (hostující soubor)

20. 3. muzikál Petr a Lucie

17. 4. Pan Kaplan

Vzhledem k tomu, že některé hry jsou teprve ve stadiu zkoušení, není u nich uvedena délka představení. Sledujte proto prosím stránky divadla, kde bývá délka představení uvedena. Žákům sdělím ústně.

Doprava tam opět společným busem (nachystat 20 Kč), pedagogický dozor končí s ukončením představení, domů se žáci dopraví sami.

Jen taková malá poznámka pro rodiče…

Myslím, že cílem návštěvy divadla není jen zhlédnout představení, zakoupit džus a vystát frontu na záchod. Děti by se měly naučit vnímat prostor divadla, mimořádnost kulturního zážitku a měly by být vedeny k dodržování pravidel slušného chování (to, že během představení se nenechává kolovat pytlík s brambůrky, už jsme si vyříkali…). Schválně jsem napsala „být vedeny“, protože i slušné chování je potřeba se naučit. Jedná se sice o odpolední představení, takže se neočekává, že dámy budou v róbách a pánové v žaketu, nicméně vytahaná mikina plná kdovíjakých nápisů a rifle s draze zaplacenými uměleckými dírami podle mě do divadla nepatří. Sledujte, do čeho se „ohákli“ Vaši potomci – oni holt mají ta měřítka pro „hezké-nehezké“ trochu jinde. Trvejme na tom, že mimořádný zážitek si žádá mimořádné oblečení (alespoň triko s límečkem a neutrální mikinu, kalhoty tmavé a bez děr, u dívek – pokud není -20 stupňů a 30 cm sněhu – sukně či šaty, popř. společenské kalhoty a halenka). Myslím, že žádné z dětí není v divadle tak často, aby si nezasloužilo divadelní zážitek „se vším všudy“. Pak se akorát rozčilujeme, jaké ty děti jsou – učme je tomu, co je vhodné, aby mohly být potom rádci a „zrcadly“ svým dětem.

Dobrá zpráva je, že želechovští školáci si zasluhují za chování v divadle velký potlesk!

Na hezké chvíle prožité s příjemně naladěnými a slušně se chovajícími diváky se těší

Mgr. Jana Hrubá